0365441611info@droot.ro

LECȚIA COVID-19

by | Dec 11, 2020

În perspeciva unui manager stomatologic

Să reflectăm asupra provocărilor anului 2020, la modul în care cabinetele stomatologice s-au împotmolit și s-au reorganizat. În plus am pregătit câteva sfaturi despre cum poți supraviețui pandemiei și chiar să prosperi în această perioadă.
Ei bine, s-a întâmplat repede, nu-i așa? 
Nu demult ziceam la începutul anului: – „La mulți ani 2020! Va fi un an minunat”,  până în martie, după care lucrurile s-au schimbat. Nimeni nu și-ar fi imaginat sau anticipat că toate acestea se pot întâmpla și totuși, iată-ne …

Acest an ne-a arătat extremele, atât cele minime cât și cele maxime, iar toată lumea a gestionat cum a putut mai bine această situație. Probabil ar trebui să luăm un minut de reculegere și să recunoaștem că am făcut treabă bună, în special dacă suntem cei care încă stau pe picioare.

Bravo vouă!

Atunci când lucrurile nu merg conform așteptărilor și ai trecut peste o perioadă grea, încearcă să privești în urmă și să vezi ce poți învață din trecut. Vor exista întotdeauna momente în viață, când lucrurile merg prost sau pur și simplu nu cum ți-ai planificat. Este inevitabil. Așa e viața. Cu toate acestea, dacă reușim să învățăm din situațiile grele, putem să ne transformăm viața pozitiv. Putem crește și putem învăța să ne asigurăm ca într-o situație similară să fim și mai pregătiți.
Ca profesioniști în stomatologie sau ca personal angajat care lucrează într-un cabinet stomatologic, ce putem învăța în timp ce trecem prin COVID-19, ANUL 2020?

Ce am învățat?

Cuvântul cheie este comunicarea.

Fie că este vorba de medici, pacienți, personal auxiliar, comunicarea informațiilor corecte, în timp util și în mod regulat poate face diferența între a rămâne pe picioare sau nu.

Am văzut cum multe cabinete au greșit în comunicarea cu pacienții, nu au reușit să le prezinte planul lor de închidere/redeschidere, procesul de reprogramare, reluarea planurilor de tratament, nemaivorbind de noile protocoale adoptate. Acest lucru a dus la situația în care mulți pacienți au ales alte opțiuni sau pur și simplu nu s-au mai întors datorită lipsei de comunicare.
De asemenea se observă o diferență între acele echipe medicale care aveau o comunicare puternică pe tot parcursul închiderii și redeschiderii și cele la care acest lucru nu a funcționat. Multe cabinete au redeschis cu personal lipsă, fără medici colaboratori, din cauza lipsei de comunicare sau a unui plan strategic detaliat cu privire la pașii următori. Apoi au existat echipe medicale care nu numai că au rămas activi în aceste momente, dar s-au și dezvoltat, pentru că au fost receptivi către domenii și abordări noi, într-o situație în care s-au trezit de la o zi la alta.

Conducerea

Credem că nu este doar un titlu, care te face membru al conducerii unei unități stomatologice, ci și un exemplu de urmărit.

Au existat mulți administratori care și-au intensificat activitatea, pe de altă parte au fost alții care ar fi putut face mai mult. Cu cât conducerea unui cabinet este mai puternică, cu atât echipa în spatele ei este mai eficientă, atât pentru pacient cât și pentru cabinet.

Managerii cabinetelor sunt oameni care își asumă responsabilitatea, atunci și acolo unde este nevoie. Permite-mi să-ți dau și un exemplu. Presiunea economică cu care ne confruntăm în anul 2020, ne-a arătat cine sunt adevărații lideri, precum și care sunt acei angajați cu care poți trece peste momentele grele. Din nefericire anul 2020 ia scos în evidență și pe cei care preferau să nu facă nimic, eventual să-și epuizeze energia, plângându-se doar că lucrurile s-au înrăutățit.

Credem că lecția acestei perioade, este că merită investit în personal și mai ales în lideri care și-au dovedit capacitățile. Angajații care au făcut un efort suplimentar, au lucrat în echipă, au rămas pozitivi și au ajutat cu toată putința, ei sunt asociații tăi. E posibil ca unii să nu aibă titluri, dar și-au dovedit abilitățile, ei sunt acei membri pe care ar trebui să te bazezi în continuare.
În ceea ce privește tema conducerii, dacă ai avut zone unde ai rămas descoperit, cu lipsuri, atunci fă-ți timp de acum să le îmbunătățești. Dacă tu, administratorul unui cabinet medical sau cei de la care te așteptai să ia decizii înțelepte, nu au făcut-o precum ai sperat, caută-ți un suport tehnic/profesional și dă-i posibilitatea personalului tău să învețe și să fie pregătit pentru cazuri similare pe viitor. Uneori lipsa de decizie nu înseamnă că nu vrei, mai degrabă că nu știi ce să faci. Găsește o sursă de instruire permanentă, prin cursuri, cărți sau orice ce te ajută să-ți dezvolți calitățile de a administra mai bine și vei fi surprins cât de bine te va ajuta atât în vremuri bune cât și în cele rele.

Tehnologia

În cele din urmă, să abordăm tehnologia și pe cei care ezită să îmbrățișeze această soluție. Majoritatea cabinetelor medicale s-au trezit deconectate de membrii echipei, pacienți și de pasul următor pe care ar trebui să-l facă, deoarece nu au folosit o tehnologie adecvată în administrația lor.
Dacă tu încă folosești în mod regulat fax-ul sau ai un program bazat pe o tehnologie locală sau și mai rău, administrația cabinetului este încă pe hârtie, ești rămas în urmă.
Multe cabinete au pierdut legătura cu pacienții deoarece nu aveau tehnologia potrivită. Desigur nu poți face stomatologie de la distanță, dar sunt multe lucruri pe care le poți face cu ajutorul tehnologiei. Poți continua comunicarea, poți oferii consultanță sau planuri de tratament și programări.

Rămâi conectat cu pacienții folosind tehnologia oferită de dROOT. Te va ajuta să prestezi servicii de calitate și te va ajuta să fi mai bine pregătit. 

Există multe platforme similare, însă ca lider tu trebuie să alegi ce este mai bun, o soluție fiabilă și bazată pe o tehnologie de ultimă oră. Acest an a confirmat că trebuie să îmbrățișezi integrarea unei tehnologii noi în activitatea cabinetului, iar dROOT îți oferă tot ce este mai bun pe piață

Sper că atunci când vei privi în urmă, la anul 2020, vei vedea că te-ai orientat bine, personalul tău a avansat către o abordare mai pozitivă și că ai ieșit din aceste lupte cu experiență. Te provoc să folosești aceste perioade dificile ca un apel de a lua decizii importante pentru a-ți consolida afacerea, comunicarea și tehnologia din cabinetul tău. Dacă faci îmbunătățiri în aceste trei domenii, nu vei regreta lecțiile pe care la-ai învățat în acest an.

 

Andrei BOTA,

Folosește aplicațiile noastre

Pentru a vedea o prezentare gratuită, completează formularul Online, trimite un e-mail la adresa info@droot.ro sau pur şi simplu sună la +40 365 441 611! dROOT este alternativa Online al programelor stomatologice!

Încearcă dROOT gratuit!

Vezi o prezentare DEMO și activează dROOT gratuit timp de 7 zile ca să te convingi!

APLICAȚIILE MOBILE – DE CE ARE NEVOIE CABINETUL TĂU STOMATOLOGIC DE ELE

Descoperă MyDent - aplicația personalizată a cabinetului tău.Din ce în ce mai mulți oameni realizează cât de important este pasul făcut spre...

CUM SĂ OBȚII MAI MULT DE LA CABINETUL TĂU CU AJUTORUL TEHNOLOGIEI 3D

Imaginile dentare au un rol esențial în viața fiecărui medic stomatolog. Imaginile dentare au un rol esențial în viața fiecărui medic stomatolog....

UN CABINET DIGITALIZAT ÎN DOAR 4 PAȘI SIMPLI

Cu toate că dROOT este un program complex, ai fi surprins cât de ușor este să-l folosești.Cu toate că dROOT este un program complex, ai fi surprins...

AI FĂCUT DEJA PRIMUL PAS SPRE DIGITALIZARE. A VENIT TIMPUL SĂ ÎL FACI PE URMĂTORUL.

Ești utilizator activ a unei aplicații de imagistică, ceea ce înseamnă că ai făcut deja cu succes primul pas spre digitalizarea cabinetului tău....

CABINETUL STOMATOLOGIC PROSMILE

În această lună vă prezentăm o clinică mai mică, dar care ar putea concura cu clinicile orașelor mari: ProSmile Clinic Povestea începe în 2016, când...

GESTIONAREA PROGRAMĂRILOR ONLINE

Crezi că ai putea gestiona programările pacienților mai inteligent? Când o clinică începe să crească, cresc alături de ea și responsabilitățile....

ERA PAPERLESS

Te-ai săturat de acele procese care sunt ineficiente în cabinet? Ai mereu impresia că timpul lucrează împotriva ta? Fii la zi cu tehnologia și intră...

MIGRAREA ȘI IMPLEMENTAREA LINĂ A DATELOR MEDICALE

dROOT, cheia către schimbarea modului de administrare în cabinetele stomatologice.Un proces ușor de migrare și implementare a datelor este un aspect...

TOP 4 FUNCȚII FOLOSITE DE CABINETELE STOMATOLOGICE

Top 4 funcții folosite de cabinetele stomatologice, care au ușurat semnificativ viața medicilor stomatologi Construit și dedicat exclusiv pentru...

CABINETUL STOMATOLOGIC MURARIU MIRCEA

Cabinetul votat cu nota 10 de pacienți În această ediție dorim să vi-l prezentăm pe domnul doctor Murariu Mircea, medicul stomatolog și cabinetul...