0365441611info@droot.ro

5 ARGUMENTE SOLIDE PENTRU FOLOSIREA SISTEMULUI DROOT

by | Apr 22, 2021

5 argumente solide pentru care soluția tehnologică dROOT este mai sigură decât arhivarea clasică pe hârtie

Cum se poziționează dROOT deasupra administrației clasice pe hârtie.

Pe măsura ce ne apropiem de primul sfert din secolul XXI, cu atât devine mai interesantă întrebarea stomatologilor (des întâlnită): „… este dROOT mai sigur (și legal) decât administrația pe hârtie?

 

Răspunsul este un DA emfatic, iar în rândurile ce urmează îți detaliez 5 argumente care și atestă acest lucru.

 

Înainte să începem, permite-mi să-ți recunosc, că nu mă surprinde întrebarea mai sus menționată.

Astăzi, peste 70% din furnizorii de servicii medicale (număr care este în continuă creștere) au făcut pasul către digitalizare și administrare Online, cât timp acest procent abia ajunge la 10% în cazul stomatologiilor. Totodată celelalte specialități medicale sunt cu siguranță la fel de preocupate (și reglementate) ca și stomatologia, în special în ceea ce privește siguranța dosarelor pacienților.

Trebuie să recunoaștem, în paranteză, că cifrele de mai sus, în cazul stomatologiei, au început să se modifice după izbucnirea pandemiei Covid de anul trecut.

 

În ultimul an, am înregistrat o creștere de peste 240% a medicilor stomatologi care au trecut pe administrația dROOT, o soluție de gestionare bazată pe tehnologia digitală Online.
Se pare că provocările logistice și de business cauzate de pandemie au servit ca un pivot pentru cabinetele stomatologice care concurează pentru a-și asigura avantajul oferit de acest sistem, în special în timpul unei crize.

 

Aceste avantaje includ accesibilitatea, funcții complexe, disponibilitate indiferent de unde te afli, telestomatologie, procese reduse la programare și așteptare, plăți, triaj, urgențe, și multe altele … Totodată, medicii stomatologi, ne-au transmis încrederea pentru modul în care dROOT gestionează și protejează datele medicale în mod constant și profesional la un “data center” de top.

 

Dar fără să mai lungim acest articol, iată primele 5 argumente pentru care dROOT este mai sigur decât administrația clasică pe hârtie.

5 argumente solide pentru dROOT

1. Stocarea datelor și Recuperarea în caz de dezastru

 

Cabinetul stomatologic trebuie să se asigure că datele pacienților sunt în siguranță și în cele mai nefavorabile scenarii cum ar fi furtulvandalismul sau dezastre naturale (incendiu, cutremur, etc.). dROOT, stochează și gestionează tot (documentația medicală, imagistica, acorduri semnate etc.) într-un centru de date, într-un mod organizat și profesional.

Cu dROOT nu mai trebuie să-ți faci griji pentru siguranța datelor.

Pe de altă parte, încercarea de a îndosaria sau de a face copii după fiecare hartie întocmită în mod obișnuit este laborioasă, foarte costisitoare și nu este deloc eficientă (din ce în ce mai puțină lume face asta cu regularitate). Nu uita că documentația pe hârtie dacă este alterată din orice cauză, este pierdută pentru totdeauna.

2. Controlul accesului

 

Cu dROOT poți controla cu ușurință și în siguranță cine are dreptul de a accesa datele și ce tip de date. În schimb, măsurile de securitate care se iau în cazul dosarelor de hârtie sunt foarte limitate. Documentația pe hârtie furată, copiată abuziv, pierdută sau întocmită greșit poate avea un impact negativ asupra tratamentului pacientului și poate duce ușor la un proces juridic.

Cu dROOT este simplu să cauți și să accesezi înregistrările pacienților în câteva secunde. În cazul în care dosarul fizic, hârtia, nu este arhivată, stocată și accesibilă pentru a fi folosită atunci când este nevoie, aceasta duce la o experiență negativă din partea pacientului și poate constitui o neglijență care la fel poate să ajungă la un proces juridic.

 

3.Trasabilitate
Prin documentația pe hârtie nu ai un istoric automatizat și o trasabilitate a înregistrărilor, ceea ce poate genera apariția datelor incorecte, nesigure sau incomplete. Cu documentarea pe hârtie este adesea dificil (sau chiar imposibil) să localizezi exact unde a intervenit o modificare, de către cine și când a fost realizată. dROOT are jurnal de activitate care simplifică auditul și asigură monitorizarea exactă.

 

 

4. Securitatea și criptarea datelor

 

Adesea în cabinetele stomatologice fișele pacienților sunt la vedere, dosarele pot fi lăsate din greșală la îndemâna oricui, să fie fotografiate sau vizualizate de către persoane neavizate. Astfel oricine le poate vedea, fotografia, transcrie, copia și chiar să le trimită unei terțe părți.
Datele din 
dROOT sunt protejate de permisiunea utilizatorului și metode de criptare robuste pentru a păstra securitatea informațiilor cruciale pentru pacient.
5. Acces de la distanță

 

Cu noile protocoale recomandate ca urmare a epidemiei COVID-19, este mai important decât oricând ca stomatologii să acceseze de la distanță dosarele electronice ale pacienților. Pentru siguranța personalului și a pacienților, unii angajați (precum contabila, secretara, echipa de marketing) nu trebuie să fie în cabinet pentru a-și îndeplini rolul.

Soluția dROOT oferă acces de oriunde la functionalitățile complete și înregistrările pacienților. Acesta este cu siguranță un aspect pe care administrația pe hârtie nu o poate asigura niciodată. Nu numai că dROOT îți păstrează datele în siguranță, dar și facilitează un mediu de lucru sigur: personalul are datele la îndemână, iar pacienții beneficiază de timp redus de așteptare și de contact fizic.

Sincer, acestea sunt doar câteva dintre beneficiile de securitate pe care dROOT ți le oferă în detrimentul administrației clasice pe hârtie. Ar trebui menționate și economiile imense, care se datorează reducerii costurilor cu hârtia sau eficientizarea și îmbunătățirea
proceselor de documentare.

dROOT oferă prezentare și scalare privată a sistemului 1:1, zilnic, și ne-ar face plăcere să-ți arătăm ce putem face pentru cabinetul tău.

Sună la numărul afișat mai jos, sau completează formularul de pe site-ul nostru apăsând butonul verde.

 

Andrei BOTA,

Folosește aplicațiile noastre

Pentru a vedea o prezentare gratuită, completează formularul Online, trimite un e-mail la adresa info@droot.ro sau pur şi simplu sună la +40 365 441 611! dROOT este alternativa Online al programelor stomatologice!

Încearcă dROOT gratuit!

Vezi o prezentare DEMO și activează dROOT gratuit timp de 7 zile ca să te convingi!

APLICAȚIILE MOBILE – DE CE ARE NEVOIE CABINETUL TĂU STOMATOLOGIC DE ELE

Descoperă MyDent - aplicația personalizată a cabinetului tău.Din ce în ce mai mulți oameni realizează cât de important este pasul făcut spre...

CUM SĂ OBȚII MAI MULT DE LA CABINETUL TĂU CU AJUTORUL TEHNOLOGIEI 3D

Imaginile dentare au un rol esențial în viața fiecărui medic stomatolog. Imaginile dentare au un rol esențial în viața fiecărui medic stomatolog....

UN CABINET DIGITALIZAT ÎN DOAR 4 PAȘI SIMPLI

Cu toate că dROOT este un program complex, ai fi surprins cât de ușor este să-l folosești.Cu toate că dROOT este un program complex, ai fi surprins...

AI FĂCUT DEJA PRIMUL PAS SPRE DIGITALIZARE. A VENIT TIMPUL SĂ ÎL FACI PE URMĂTORUL.

Ești utilizator activ a unei aplicații de imagistică, ceea ce înseamnă că ai făcut deja cu succes primul pas spre digitalizarea cabinetului tău....

CABINETUL STOMATOLOGIC PROSMILE

În această lună vă prezentăm o clinică mai mică, dar care ar putea concura cu clinicile orașelor mari: ProSmile Clinic Povestea începe în 2016, când...

GESTIONAREA PROGRAMĂRILOR ONLINE

Crezi că ai putea gestiona programările pacienților mai inteligent? Când o clinică începe să crească, cresc alături de ea și responsabilitățile....

ERA PAPERLESS

Te-ai săturat de acele procese care sunt ineficiente în cabinet? Ai mereu impresia că timpul lucrează împotriva ta? Fii la zi cu tehnologia și intră...

MIGRAREA ȘI IMPLEMENTAREA LINĂ A DATELOR MEDICALE

dROOT, cheia către schimbarea modului de administrare în cabinetele stomatologice.Un proces ușor de migrare și implementare a datelor este un aspect...

TOP 4 FUNCȚII FOLOSITE DE CABINETELE STOMATOLOGICE

Top 4 funcții folosite de cabinetele stomatologice, care au ușurat semnificativ viața medicilor stomatologi Construit și dedicat exclusiv pentru...

CABINETUL STOMATOLOGIC MURARIU MIRCEA

Cabinetul votat cu nota 10 de pacienți În această ediție dorim să vi-l prezentăm pe domnul doctor Murariu Mircea, medicul stomatolog și cabinetul...